Dermaplanning

Kuorinta hoito kirkastaa kasvot

Dermaplanning niittää mainetta maailmalla. Hollywood tähdet luottavat tähän nopeaan ja lopulta hyvin yksinkertaiseen hoitomuotoon halutessaan ihosta kuulaan ja raikkaan.

Oletko koskaan miettinyt, miksi mallien iho voi olla niin sileä lähikuvissa? Tässä sen salaisuus.

Hoidon jälkeen ei tarvita toipumisaikaa tai muita erityisiä toimenpiteitä. Iho on hyvä suojata korkealla SPF suojakertoimella ja turvata ihon riittävä kosteutus ja ravinnon saanti hyvillä kotihoitotuotteilla. Ammattilainen ohjaa oikean ihotyypin mukaisen kotihoidon dermaplanning hoidon päätteeksi. Hoidon jälkeen meikki levittyy tasaisemmin ja käytetyt
hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin ihoon, kun pinnalla ei ole fyysisenä esteenä tiivistä kuolleen solukon muuria.

Miten hoito tehdään?

Hoito tehdään kirurgisen käyttöön soveltuvalla, kertakäyttöisellä steriilillä veitsellä. Veistä liikutetaan ihon pinnan myötäisesti 45 asteen kulmassa. Hentoisen paineen avulla terä kuorii hallitusti iholta vaalean velluskarvan(vauvakarvan) sekä epidermiksen uloimman kuolleen pintasolukon. Hoito on turvallinen ja kivuton koulutetun ja taitavan ihonhoidon ammattilaisen tekemänä.

Meillä hoidon suorittaa SKY-kosmetologi.

Kenelle hoito sopii?

Dermaplanning hoito tehdään aina terveelle ja ehjälle iholle. Hoito on ihanteellinen kaikille, kenellä on kuiva iho, pintajuonteita tai muutoin epätasainen iho. Ilmejuonteita ja aknearpia saadaan häivytettyä. Lähes kaikki hyötyvät tästä ihon pintakerroksen kuorinnasta. Hoidossa ei käytetä voimakkaita kemikaaleja, joten hoito sopii hyvin myös herkälle iholle.

Hoitoa ei suositella, mikäli iholla on tulehdusta tai aktiivinen akne.

Kuinka usein hoidossa voi käydä?

Dermaplanning hoitoa tehdään noin kerran kuukaudessa.

Hoito voidaan yhdistää myös muihin ihoa uudistaviin hoitoihin, jolloin tällä voi olla vaikutusta hoitoväliin. Alle 3 viikon hoitoväliä ei suositella. Ihon luonnollinen uusiutuminen pohjan kantasolujen jakautumisessa ihon pinnalla tapahtuvaan hilseilyyn kestää henkilön iästä riippuen noin 28-35 vuorokautta. Tästä syystä ei ole kannattavaa tehdä hoitoa liian tiheään. Mikäli halutaan vaikuttaa juonteisiin tai syvempiin ihon rakenteisiin, ei hoito väliä kannata päästää kuitenkaan liian pitkäksi. Kosmetologisi osaa kertoa, millainen hoitoväli on ihollesi sekä tavotteillesi sopivin.

Kasvaako karva paksumpana takaisin?

Monet kysyvät, kasvaako ihokarvat tummempina tai paksumpina takaisin dermaplanning hoidon jälkeen? Tähän on helppo vastata ei, eivät kasva. Velluskarva, eli ihon pinnalla oleva nukkamainen karva kasvaa takaisin samanlaisena. Karva ei muutu vahvemmaksi tai tummemmaksi, kuten monet pelkäävät. Vellukarvan tarkoitus on suojata ihoa ja toimia lämmöneristeenä, tähän tehtävään se kasvaa normaalisti noin neljässä viikossa.

Onko hoidossa riskejä?

Dermaplanning hoito on kivuton ja turvallinen hoitomuoto ammattilaisen tekemänä. Hoidossa käytettävä kertakäyttöinen, steriili veitsi on kirurgisen terävä, joten verenvuoto on mahdollista, joskin hyvin harvinaista ja määrältään vastaava, kuin parranajossa. Muistathan kertoa terveydentilastasi kaiken oleellisen rehellisesti kosmetologillesi sekä ilmoittaa kaikki allergiasi ja yliherkkyytesi. Näin kosmetologi pystyy huomioimaan erityistarpeesi hoidossa.

Entä miehet?

Tämä hoito solveltuu myös miehille. Hoidosta saadaan apua parranajon mahdollisesti aiheuttamiin karvatupentulehduksiin sekä iholla oleviin epätasaisuuksiin.

Valmistautuminen ja jälkihoito

Dermaplanning hoitoon ei vaadita erityistä valmistautumista. Saapuessasi ensimmäiseen hoitoon käyt kosmetologisi kanssa läpi tavoitteesi, sekä terveydentilasi ja muut hoidon soveltamiseen vaikuttavat tekijät. Teette yhdessä sinulle soveltuvan hoitosuunnitelman. Jossain tapauksessa suositellaan C-vitamiinilisän aloittamista 1-2 viikkoa ennen dermaplanning hoitosarjan aloitusta. Toipumisaikaa ei tarvita. Dermaplanning hoidon jälkeen voit jatkaa arkea heti normaalisti. Mikäli
sinulle on tehty yhdistelmähoito, voi tämä vaikuttaa toipumiseen ja jälkihoitoon.

Yhdistelmähoidot

Dermaplanning voidaan mainiosti yhdistää muihin kasvohoitoihin sekä laitehoitoihin. Yhdessä esimerkiksi kevyen happokuorinnan ja mikroneulauksen kanssa saadaan uskomattomalta tuntuvia tuloksia ihollesi. Meiltä löydät täydellisen paketin omiin tarpeisiisi. Valitse valmis paketti tai räätälöi se yhdessä kosmetologisi kanssa.

(teksti: Sonja Tammentie/EmMi Cosmetics Oy)